VI: KNVB bezig met lobby voor oefenwedstrijden in augustus

VI: KNVB bezig met lobby voor oefenwedstrijden in augustus

7 mei 2020 – Het betaald voetbal in Nederland ligt stil tot 1 september, maar de KNVB hoopt dat clubs voor die datum weer oefenwedstrijden kunnen spelen. Volgens Voetbal International is een lobby gaande om in augustus te kunnen oefenen. Achter de schermen zou de Nederlandse voetbalbond intensief contact hebben met de overheid.De schrik zat er dan ook flink in toen minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer schreef dat massale evenementen met een landelijke uitstraling waarschijnlijk pas weer mogelijk zijn als er een vaccin is gevonden voor het coronavirus. Wedstrijden in het betaalde voetbal vallen ook onder deze evenementen.

De KNVB stuurde op 24 april, de dag dat een besluit werd genomen over de afloop van de Eredivisie, een document rond waarin stond dat de bond kijkt naar de mogelijkheid om in juli/augustus op te trainen en oefenwedstrijden te spelen, zodat er in september aan het nieuwe seizoen begonnen kan worden. In twee calls heeft de KNVB de Eredivisie-clubs laten weten dat oefenduels in augustus een serieuze optie zijn, aldus VI.

Een regiegroep kijkt hoe de oefenwedstrijden georganiseerd moeten worden en of vergunningen op een andere manier moeten worden geregeld. Tot 1 september geldt immers nog een verbod op evenementen waarvoor een vergunning nodig is. Om te voorkomen dat burgemeesters gaan dwarsliggen, wil de KNVB hierin 'eenduidig optrekken'.

Toernooien
Ook wordt er achter de schermen nagedacht over het spelen van toernooien, zonder publiek. Die wedstrijden zouden dan uitgezonden kunnen worden door FOX Sports, dat door het stopzetten van de Eredivisie en Eerste Divisie veel inkomsten misloopt. Mogelijk moeten er in augustus ook voorronden voor Europese toernooien worden gespeeld. Die wedstrijden worden op soortgelijke wijze benaderd door de regiegroep, wat betekent dat die duels kunnen doorgaan, als het aan de KNVB ligt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020