Fiorentina heeft slecht nieuws: zes nieuwe besmettingen

Fiorentina heeft slecht nieuws: zes nieuwe besmettingen

7 mei 2020 – Fiorentina heeft donderdagavond bekendgemaakt dat nog eens zes medewerkers van de club besmet zijn met het coronavirus. Drie spelers en drie stafleden hebben positief getest. Namen noemt La Viola niet.Net als alle andere clubs in de Serie A moest Fiorentina zijn spelers testen vooraleer de training wordt hervat. De club uit Florence gaat vrijdag weer trainen, maar zonder in elk geval drie spelers. Halverwege maart werd bekend dat Patrick Cutrone, German Pezzella en Dusan Vlahovic postief hadden getest op het virus. Zij waren een maand geleden helemaal hersteld.

Italië is een van de meest zwaar getroffen landen door het coronavirus, maar de Serie A is nog niet stopgezet. Wanneer de bal weer gaat rollen in Italië, is nog onduidelijk. Vincenzo Spadafora, de Italiaanse minister van Sport, heeft al meerdere keren aangegeven de ontwikkelingen te willen afwachten alvorens groen licht te geven.

Meer besmettingen
Fiorentina is niet de enige Serie A-club die kampt met besmettingen. Bij Torino is er één medewerker positief getest. Sampdoria meldt vier besmette medewerkers.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020