Vitesse wil huurverlaging en dreigt met rechtszaak

Vitesse wil huurverlaging en dreigt met rechtszaak

7 mei 2020 – Vitesse bevindt zich in financieel zwaar weer. De club uit Arnhem is hard getroffen door de coronacrisis en hoopt de vaste lasten te verlagen. Om de kosten terug te dringen, wil Vitesse volgens De Gelderlander de huur van de GelreDome halveren. Gaat de stadioneigenaar niet akkoord, dan stapt de club naar de rechter.Michael van de Kuit, eigenaar van het stadion, reageert verbolgen. "Dit is een klassiek geval. Iemand met de rug tegen de muur zetten en dan een regeling afdwingen. Daar ga ik niet in mee. Vitesse heeft een Rus en die is miljardair. Als die Rus korting wil, moet hij me bellen. Maar de huur halveren met dwang? Dan vind je bij mij een gesloten loket."

Doordat de Eredivisie is stopgezet, gebruikt Vitesse de GelreDome tot 1 september niet meer. De club zegt daarom 'niet gehouden te zijn' aan de huurbetaling. Vitesse heeft echter begrip voor de stadioneigenaar en heeft 'een minnelijke oplossing' voorgesteld; een halvering van de stadionhuur.

Vitesse, dat jaarlijks 1,8 miljoen euro aan huur betaalt om in de GelreDome te spelen, haalde ruim een maand geleden ook al het bloed onder de nagels van Van de Kuit vandaan. Ook toen liet de club weten de stadionhuur (helemaal) niet te willen betalen. "Want iedereen betalen, alleen de huisbaas niet? Dat gaat niet. Laat die Russische miljardair van ze maar even bijstorten", reageerde Van de Kuit toen bij Quotenet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020