Miedema grijpt dubbel, Van Dijk eindigt naast podium

7 mei 2020, 18:11

Vivianne Miedema is door stemmers van de BBC verkozen tot talent én voetbalster van het jaar in Engeland. De aanvalster van Arsenal bleef in de verkiezing onder meer team- en landgenoot Daniëlle van de Donk voor, die als derde eindigde. Bij de mannen ging de prijs naar Liverpool-middenvelder Jordan Henderson. Virgil van Dijk, vorig seizoen verkozen tot beste van Engeland, eindigde op de vierde plaats.

Het seizoen in Engeland is nog niet voorbij, toch zette de BBC de verkiezing op. De voorbije dagen konden fans hun stem uitbrengen. Miedema kreeg 21 procent van de stemmen. Daarmee troefde ze Bethany England van Chelsea (19 procent) net af. Van de Donk kreeg 15 procent van de stemmen. Miedema was voor de coronacrisis uitbrak flink op schot voor Arsenal. Dit seizoen maakte ze in veertien competitiewedstrijden zestien doelpunten. Daarnaast maakte ze in de Champions League tien (!) goals in vier duels.

Van Dijk slaagde er niet in zijn titel te prolongeren. Hij kreeg 12 procent van de stemmen. Samen met Henderson (23 procent) staan Sadio Mané (17 procent) en Kevin De Bruyne (14 procent) op het podium. In het team van het jaar staan louter spelers van Liverpool en Manchester City, de nummers één en twee van Engeland. Op twee spelers na: Bruno Fernandes van Manchester United en Caglar Söyüncü van Leicester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen