In België vanaf september mogelijk weer wedstrijden met publiek

7 mei 2020, 17:49

De Nederlandse voetbalwereld werd donderdagochtend opgeschrikt door de brief die minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer stuurde. Daarin meldde hij dat 'massale evenementen met een landelijke uitstraling', zoals wedstrijden in het betaald voetbal, waarschijnlijk pas weer mogelijk zijn als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. In België worden de stadions in september mogelijk alweer opengesteld voor supporters.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Minister van Sport Ben Weyts heeft een gefaseerd adviesplan uitgewerkt, dat hij donderdagochtend bij Radio 1 toelichtte. "Vanaf 1 augustus zouden wedstrijden met een gelimiteerd aantal deelnemers en toeschouwers mogen. En we hopen om vanaf 1 september opnieuw massa-evenementen toe te laten", zei hij.

Als er vanaf augustus weer gevoetbald kan worden, zou de Belgische bekerfinale nog gespeeld kunnen worden. "En de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot. Of de laatste speeldag van de competitie. Maar dat is een keuze die de voetbalbond en de Pro League moeten maken", aldus Weyts.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen