KNVB adviseerde De Graafschap juridische procedure te starten

7 mei 2020, 16:56   Bijgewerkt: 7 mei 2020, 17:02

Een belangrijke dag breekt aan voor De Graafschap en SC Cambuur. Vrijdag dient het kort geding van de twee clubs tegen de KNVB. In Doetinchem en Leeuwarden hoopt men dat er wordt afgezien van het besluit om dit seizoen geen promotie/degradatie toe te passen. Opvallend genoeg heeft de KNVB de voorbije weken De Graafschap meerdere keren geadviseerd om naar de rechter te stappen.

Dat vertelt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de Superboeren, in een interview met De Gelderlander. "We hebben verschillende pogingen gedaan inhoudelijk in gesprek te komen met de KNVB. Onze voorkeur ging er naar uit zonder rechtszaak tot een oplossing te komen. Om de procedure nog eens te bekijken en om te onderzoeken of een Eredivisie met twintig clubs echt niet mogelijk", vertelt hij. "In een gesprek met Eric Gudde, die met moeite tot stand kwam, zijn we niet veel verder gekomen dan dat hij zijn besluit nog eens heeft uitgelegd. We zitten nog steeds vol vragen."

De Graafschap wordt, net als SC Cambuur, bijgestaan door advocaat Dolf Segaar. "We zijn volle bak bezig met het voorbereiden van het kort geding. Morgen is de wedstrijd van het jaar voor ons. We gaan voor rechtvaardigheid", aldus algemeen directeur Ard de Graaf in een video-update via de clubkanalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen