Bayern München promoveert Klose tot assistent van Flick

Bayern München promoveert Klose tot assistent van Flick

7 mei 2020 – Miroslav Klose (41) maakt een mooie promotie binnen Bayern München. De voormalig topschutter gaat aan de slag als assistent-trainer van Hansi Flick, die recentelijk als interim een contract voor langere tijd aanging en vaste hoofdcoach werd. Hij tekent een contract tot en met 2021 en gaat in de staf ook samenwerken met de 31-jarige Danny Röhl, wiens contract tot en met 2023 is verlengd. Dat heeft Bayern München laten weten op het clubkanaal. "We zijn erg blij dat Miroslav heeft besloten om de stap van de FC Bayern Campus naar het eerste team te zetten", zei Karl-Heinz Rummenigge, CEO van FC Bayern München over Klose, die de laatste jaren actief was als trainer van Bayern O17. Bij die ploeg maakte hij een uitstekende indruk, ook op sportief directeur Hasan Salihamidzic.

"Hij heeft een positieve ontwikkeling van het team laten zien bij O17", aldus Salihamidzic. "Ik ben ervan overtuigd dat Miro zeer geschikt is voor het coachingsteam van Flick en kan met zijn ervaring en zijn voetbalideeën een belangrijke vertrouwenspersoon voor de spelers worden." Ook Flick toont zich blij met 'de perfecte aanvulling' die Klose in zijn ogen gaat zijn.

De oud-spits zelf kijkt vooral uit naar zijn taak. "Hansi Flick en ik kennen elkaar al heel goed sinds onze jaren samen bij het Duitse nationale team", vertelt Klose. "We vertrouwen elkaar, zowel professioneel als persoonlijk. Dit is voor mij de volgende stap in mijn carrière als coach. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan gebruiken om een belangrijke bijdrage te leveren om FC Bayern te helpen onze sportieve doelen te bereiken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020