"Hopelijk is dit solidaire akkoord een voorbode voor noodfonds"

"Hopelijk is dit solidaire akkoord een voorbode voor noodfonds"

7 mei 2020 – Het 'historische' corona-akkoord tussen de clubs en de spelers in de Eredivisie dat donderdagmiddag officieel is gepresenteerd, zorgt voor tevreden gezichten bij de belanghebbenden. Het akkoord, dat ook wordt ondersteund door de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie (CED) en KNVB, geeft 'de bewustwording' aan in de voetballerij van de noodzaak om een steentje bij te dragen.Dat vertelt Serge Rossmeisl, directeur van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO). "Wij zijn op een gepaste wijze trots dat we in deze voor iedereen bizarre, moeilijke en onrustige tijden toch collectieve afspraken hebben kunnen maken met de vakbonden over noodmaatregelen voor het betaald voetbal", vertelt hij. Ko Andriessen, directeur van spelersorganisatie ProProf, voegt daaraan toe dat het betaalde voetbal de eerste bedrijfstak is in Nederland die met een collectief salarisoffer en een aanpassing van de CAO komt.

"Het betaalde voetbal komt soms in een negatief daglicht, maar hiermee lopen we voorop en dat is toch een mooi signaal. Hopelijk is dit solidaire akkoord ook een voorbode voor de vervolgoverleggen van de KNVB en Clubs om tot een noodfonds te komen", aldus Andriessen.

Lees ook: Corona-akkoord vakbonden spelers en clubs: solidair inleveren

Mario Captein, directeur CBV, kan zich ook vinden in het veelomvattende pakket, waarin de breedste schouders ook de zwaarste lasten dragen. "Het is een harde en pijnlijke maatregel voor alle werknemers werkzaam in het betaalde voetbal, ook voor de trainer/coaches. Maar volgens ons noodzakelijk en onvermijdelijk. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een gezonde en goed functionerende bedrijfstak en dus moeten wij hier als partijen ook samen de schouders onderzetten", licht hij toe in het akkoord.

Lees ook: Ook trainersgilde in Nederland gaat hinder ondervinden van crisis

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020