Nieuwe voorzitter FC Den Bosch, fan mogelijk in RvC Groningen

7 mei 2020, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Den Bosch heeft een nieuwe voorzitter. Huub van Mackelenbergh is de vervanger van Jan-Hein Schouten (48), die per 1 juli de club verlaat. Het was al langere tijd bekend dat Schouten zou vertrekken, maar met Van Mackelenbergh is een vervanger gevonden. Bij FC Groningen zoekt men een lid, die de supporters van de club in de van Raad van Commissarissen gaat vertegenwoordigen.

Op de clubsite van FC Den Bosch laat Van Mackelenbergh weten dat hij lang getwijfeld heeft om in te stappen bij de Eerste Divisie-club. Het is volgens hem geen makkelijke club en financieel kan hij niet bijspringen met privé-kapitaal, zoals zijn voorgangers dat wel deden. 'Hoe bewonderenswaardig ook, die dynamiek van afhankelijkheid moeten we een keer doorbreken. Een breed gedeelde wens is de aantrekkingskracht van FC Den Bosch voor vaste supporters te behouden en tegelijkertijd te vergroten voor nieuwe aanwas. Daardoor realiseren we structureel meerwaarde en bestaansrecht als krachtige, waardevolle club in de stad en in de regio', schrijft Van Mackelenbergh zijn doel uit.

FC Groningen wil supporters vertegenwoordigen in RvC

Verder kwam FC Groningen naar buiten met het bericht dat er een kandidaat-lid wordt gezocht, die namens de supporters in de Raad van Commissarissen plaatsneemt. Het was een van de wensen van de eigen achterban, die aangaven graag iemand in de RvC te willen, die specifiek supporterszaken behartigt binnen het toezichthoudende orgaan van de Trots van het Noorden. Via een speciale voordrachtcommissie wordt er een geschikte persoon gezocht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen