KNVB vindt bericht van overheid 'nogal voorbarig'

KNVB vindt bericht van overheid 'nogal voorbarig'

7 mei 2020 – De KNVB is onaangenaam verrast over het bericht dat donderdagochtend naar buiten kwam over het voetballen met publiek. Minister Hugo de Jonge liet aan de Tweede Kamer weten dat er in principe pas weer met fans op de tribune gevoetbald kan worden, als een vaccin is tegen het coronavirus. Dat kan nog zomaar een jaar duren en dat heeft voor verbazing gezorgd op de burelen in Zeist."Het organiseren van wedstrijden met publiek is een specialisme en specifieke voorzorgsmaatregelen op het gebied van hygiëne en crowd management dragen bij aan een veilige en verantwoorde manier waarop dit wél eerder zou kunnen", vertelt een woordvoerder van de KNVB in een reactie tegenover het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Voetbal pas bij coronavaccin: "Jaar of langer is reëel"

De Nederlandse voetbalbond laat weten dat het ook over de landsgrenzen kijkt om te zien hoe men daar voetbal met publiek gaat aanpakken. "De ontwikkelingen gaan snel, daarom lijkt ons hetgeen is gemeld in deze fase nogal voorbarig", aldus de woordvoerder.

Het lang voetballen zonder publiek is een financiële ramp. FC Twente liet weten dat de verliezen dan kunnen oplopen tot tien miljoen euro bij een half jaar zonder fans, terwijl PSV aangaf dat er wellicht een speler verkocht moet worden als er tot het einde van het kalenderjaar zonder publiek gespeeld moet worden. Ajax noemde dat een gitzwartscenario, maar het lijkt bijna onafwendbaar als er gewacht moet worden op een vaccin. En dat terwijl nog veel langer zonder publiek spelen, een gigantisch spoor van financiële vernieling achter zou laten in het voetbal. Ook voor de trouwe aanhang en seizoenkaarthouder zou het een catastrofe betekenen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020