Spoorboekje: SC Cambuur en De Graafschap versus KNVB

Spoorboekje: SC Cambuur en De Graafschap versus KNVB

8 mei 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 8 mei.
Nieuws

Rechtsgang SC Cambuur en De Graafschap
Twee weken na het besluit van de KNVB om geen ploegen te laten degraderen of promoveren, is de eerste rechtszaak daar. SC Cambuur en De Graafschap staan in een kort geding lijnrecht tegenover de Nederlandse voetbalbond. De kans op succes is volgens de geleerden klein, al hebben beide ploegen altijd de Algemene Ledenvergadering nog wel achter de hand als back-up.

Exact een jaar na Ajax - Tottenham Hotspur
De pijn is in Amsterdam nog altijd voelbaar, exact een jaar na dato. Halverwege de return in de halve finale van de Champions League werden de vluchten naar Madrid al geboekt, maar door drie goals van Lucas Moura, de laatste diep in blessuretijd, liepen de Amsterdammers de finale van het miljardenbal mis. 

UEFA Cup-terugblik Feyenoord
Door deze voetballoze weken wordt er her en der steeds meer teruggeblikt en ook Feyenoord komt vandaag (vrijdag) met een hele dag informatie uit 2002. Op de kop achttien jaar geleden wonnen de Rotterdammers de UEFA Cup. Er komt een exclusief interview met Bert van Marwijk op het clubkanaal, waarop de hele eindstrijd te zien is op YouTube. Vanaf 20.00 is er een live-uitzending en alles staat in het teken van die wedstrijd. 

Specials

Terug naar seizoen 2014/15: Bliksembezoek FC Dordrecht aan de Eredivisie
De Eredivisie ligt stil en ook in het buitenland wordt niet gevoetbald. Alle tijd om de archieven in te duiken in de nostalgische seizoenen die Nederland heeft gekend. We blikken terug op de verrassingen van de laatste twintig jaar: welke clubs, spelers en trainers zorgden voor vreugdevolle verrassingen of juist sombere surprises? In deel vijftien: het seizoen 2014/2015, waarin FC Dordrecht een bliksembezoek bracht aan de Eredivisie.

Wedstrijden

Jeonbuk Hyundai - Suwon Samsung (12.00 uur)
In diverse landen is bekend gemaakt dat er weer gevoetbald gaat worden, maar Zuid-Korea is een van de competities waar het balletje vandaag ook daadwerkelijk weer gaat rollen. Daar is het de start van de competitie die door het coronavirus werd uitgesteld. In diverse landen zijn uitzendrechten verkocht en de K-League verzorgt zelf een livestream via YouTube en Twitter (zie onder). De hele wereld kijkt mee naar de wedstrijd tussen Jeonbuk Hyundai tegen Suwon Bluewings. Lars Veldwijk zou zijn debuut voor de thuisclub maken, maar de aanvaller is geblesseerd geraakt.

Voetbal op tv

18.00 uur: Heracles Almelo – FC Twente (2015/16), FOX Sports, flashback
18.30 uur: Paniekvoetbal, Ziggo Sport, tv-programma
20.00 uur: Feyenoord-uitzending over UEFA Cup, YouTube, flashback
20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020