Schreuder vindt snelle start Bundesliga fysiek 'onverantwoordelijk'

Schreuder vindt snelle start Bundesliga fysiek 'onverantwoordelijk'

7 mei 2020 – Alfred Schreuder is blij dat de bal weer gaat rollen in Duisland, vindt het eigenlijk onverantwoord dat de Bundesliga vanaf volgende week alweer losgaat. De oefenmeester van 1899 Hoffenheim denkt dat de spelers op die korte termijn amper wedstrijdfit te krijgen zijn. "Ik denk dat je minimaal twee weken nodig hebt om je goed voor te bereiden op de laatste negen wedstrijden."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Wij hebben de laatste vijf weken alleen nog maar getraind in groepjes van maximaal vijf spelers. Dan is het eigenlijk onverantwoord om volgende week alweer te spelen. Aan het begin zal het nog wel gaan, maar als je maar een week groepstraining achter de rug hebt, neemt de kans op blessures daarna toe."

Lees ookBundesliga schiet over ruim een week weer in gang

Voor Schreuder worden de wedstrijden ook nog eens van groot belang, want de Nederlandse oefenmeester is volop in de race om Europees voetbal. "Europees voetbal kunnen we nog steeds halen. Het is hartstikke fijn dat we nu iets hebben om naartoe te werken", vindt Schreuder, die vermoedelijk vrijdag de reguliere groepstraining weer mag hervatten. "Het is heel lastig te zeggen hoe de ploeg er nu voorstaat. Ze zijn op zich goed fit, maar we moeten uitkijken dat we ze niet over de kop jagen. Dat wordt passen en meten."

Mondkapjes
De oefenmeester verwacht wel mondkapjes te moeten dragen op de bank, zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik hoor mensen zeggen: ook bij 100 procent negatieve testen wel mondkapjes op de bank, want jullie hebben een voorbeeldfunctie. De hele wereld kijkt mee", aldus de coach. "Het worden hoe dan ook bijzondere. Als je over tien jaar op deze periode terugkijkt, zul je zeggen: het was een unieke ervaring.''

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020