Gisteren gemist: Rutte geeft duidelijkheid, Bundesliga hervat snel

Gisteren gemist: Rutte geeft duidelijkheid, Bundesliga hervat snel

7 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 6 mei.Rutte geeft perspectief: betaald voetbal vanaf september mogelijk
Het Nederlandse betaald voetbal kan vanaf 1 september weer opstarten. Dat blijkt uit de woorden van Mark Rutte. De premier gaf woensdag een update over de coronamaatregelen. Dit zal achter gesloten deuren moeten gebeuren. Sowieso lijken volle stadions nog ver weg.

Bundesliga schiet over ruim een week weer in gang
De Bundesliga hervat op vrijdag 15 mei met Fortuna Düsseldorf tegen SC Paderborn. Alle 36 Duitse profclubs horen donderdag van competitieorganisator DFL hoe het programma eruit komt te zien. Het voetbal in Duitsland kreeg woensdag groen licht van bondskanselier Angela Merkel.

'Martens en Van der Gragt kampioen met FC Barcelona'
De Spaanse bond gaat de vrouwencompetitie beëindigen. Het plan is om FC Barcelona uit te roepen tot kampioen. Tevens bestaat het voornemen om geen ploegen te laten degraderen, maar treedt de promotie van twee ploegen wel in werking. Spoedig wordt een definitief uitsluitsel verwacht.

Dybala hersteld van corona, Torino-speler test positief
Paulo Dybala is volledig hersteld van het coronavirus. Juventus laat weten dat zijn laatste testen negatief waren. Net als ploeggenoten Daniele Rugani en Blaise Matuidi had de Argentijn de ziekte onder de leden. Zij waren eerder al genezen verklaard. Bij Juve's stadsgenoot Torino werd juist een speler positief getest.

Hele wereld kan debuut Veldwijk in Zuid-Korea live aanschouwen
De Zuid-Koreaanse competitie staat dit weekend vol in de picture. Achter gesloten deuren gaat het nieuwe seizoen alsnog beginnen. In diverse landen zijn uitzendrechten verkocht en de K-League verzorgt zelf een livestream via YouTube en Twitter. Komende vrijdag kan de hele wereld kijken naar het competitiedebuut van Lars Veldwijk, die het met landskampioen Jeonbuk Hyundai opneemt tegen Suwon Bluewings.

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020