Ten Hag geïnspireerd door Guardiola: "Schoonheid is belangrijk"

Ten Hag geïnspireerd door Guardiola: "Schoonheid is belangrijk"

6 mei 2020 – In zijn werk als trainer van Ajax laat Erik ten Hag zich inspireren door Pep Guardiola. In hun gezamenlijke tijd bij Bayern München werkten de twee ook samen. "Winnen staat altijd op één, maar het moet met mooi voetbal", zegt Ten Hag."Het moet aanvallend, attractief met heel veel doelpunten. De schoonheid van het voetbal is belangrijk", vertelt Ten Hag aan Voetbal International over de filosofie van Guardiola. "Dominant zijn, maar het is eigenlijk meer dan dat. Het is de tegenstander bij de strot grijpen en niet meer loslaten. Het elftal moet de baas zijn op het veld, altijd."

Ten Hag vindt de trainingen van de Catalaan een genot om naar te kijken. "Guardiola heeft het vermogen tactische trainingen didactisch zo te brengen dat de spelers voortdurend vol gas gaan. Op die manier hebben die trainingen het meest effect omdat het de wedstrijden benadert. Natuurlijk heb ik dingen opgeschreven, hebben we bepaalde zaken overgenomen en implementeer ik die op mijn manier in mijn visie en trainingen. Als je ziet hoe wij in de Champions League hebben gespeeld dit en vorig seizoen, dan zijn de dingen die ik net schets ook op Ajax van toepassing."

Voor de trainer van Ajax behoort Guardiola tot de top-vijf beste trainers van de wereld. "Guardiola als trainer heeft bovendien eeuwigheidswaarde. Uiteraard door alle prijzen die hij heeft gewonnen, maar vooral ook door de manier waarop hij zijn teams liet spelen. Als het op tactiek aan komt, zullen we het over bijvoorbeeld José Mourinho niet meer hebben, die speelt altijd met zwart. Bij Guardiola is het simpel: winnen, maar met mooi voetbal."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020