Van Geel: Willem II is bereid om gevraagde 25% af te staan

Van Geel: Willem II is bereid om gevraagde 25% af te staan

6 mei 2020 – Martin van Geel vindt het een goed idee om de Europese inkomsten te verdelen komend seizoen. Willem II is een van de clubs die volgend seizoen in principe Europa ingaat, toch zijn de Tilburgers bereid om een deel af te staan. "Het lijkt ons als KNVB fair dat 25 procent van het startgeld door die clubs in een fonds wordt gedaan, waarmee we de clubs in de Ere- en Eerste Divisie helpen."Dat vertelt hij tegenover de NOS. Van Geel is wel bereid om het door de KNVB voorgestelde deel af te staan, terwijl men bij Ajax bijvoorbeeld liet doorschemeren dat het percentage te hoog is. Toon Gerbrands gaf aan dat PSV wil afstaan, maar dat het percentage nog onbekend is. Dat afdragen gaat overigens pas in bij het behalen van de groepsfase, wat voor Willem II nog een lange route is, maar voor Ajax normaliter een zekerheid. De Tilburgers gingen Europa in, een beslissing die voor veel ophef zorgde.

"We stonden niet voor niks vijfde na 26 wedstrijden. We hebben een sterk seizoen achter de rug met fantastische wedstrijden", stelt Van Geel. "Natuurlijk begrijpen we ook de teleurstelling bij andere clubs heel goed, maar ik weet zeker dat de KNVB de beslissing zo eerlijk en integer mogelijk heeft gemaakt."

Lees ook: Van Geel: "Spelen zonder publiek of voetballen zonder restricties"

Geld besparen
Ook laat de algemeen directeur weten dat de directie van Willem II vijftien procent loon inlevert zolang er niet gevoetbald wordt. Ook gaat hij met de andere werknemers, onder wie de spelers, het gesprek aan daarover. Verder doet Willem II ook een oproep bij de eigen supporters, om ondanks het gespeelde seizoen geen geld terug te vragen. Daar wordt volgens Van Geel 'positief' op gereageerd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020