'Kökcü alleen weg bij mega-bod, verhuur voor Van Beek'

'Kökcü alleen weg bij mega-bod, verhuur voor Van Beek'

6 mei 2020 – Feyenoord gaat alleen meewerken aan een vertrek van Orkun Kökcü als er een record brekend bedrag op tafel gaat komen. De Rotterdammers willen de middenvelder laten gaan als het transferbedrag dat het in 2006 kreeg voor Dirk Kuyt (zo'n achttien miljoen euro) geëvenaard gaat worden. Verder wil het Sven van Beek een jaar verhuren.Dat schrijft het doorgaans betrouwbare Twitteraccount Feyenoord Transfermarkt. Dat meldt dat niet alleen Chelsea, Valencia, Real Betis en Arsenal interesse hebben in de negentienjarige Kökcü, maar dat er nog meer interesse is voor hem. Daarom mag hij alleen vertrekken voor een 'uitgaand transferrecord' van Feyenoord. Dat is momenteel in handen van Kuyt, gevolgd door Rick Karsdorp (zestien miljoen naar AS Roma). Wel wil Feyenoord snel het contract van hem openbreken, om zo een hoger bedrag te kunnen vragen op termijn.

Verder zou Van Beek op de nominatie staan om verhuurd te worden. De centrale verdediger kampte de laatste jaren met veelvuldig blessureleed en de Rotterdammers denken dat het goed is dat hij zich elders weer in de kijker kan spelen. Vooralsnog hebben zich geen clubs gemeld voor zijn diensten. Dick Advocaat hoopt zijn concurrent Eric Botteghin (32) juist te behouden, als staat de Braziliaan zelf wel open voor 'een nieuwe uitdaging'.

Lees ook'Özyakup 'heeft heel veel over' voor langer verblijf bij Feyenoord'

Verdedigers
Ook over andere verdedigers wordt er geschreven: huurling Edgar Ié zou alleen opnieuw worden gehuurd als er nog een andere (jonge) centrale verdediger vertrekt en de eenvoudig international van Portugal wordt vooral gezien als stand-in, niet als potentieel basisspeler. Op de eveneens gehuurde Rick Karsdorp wordt volgens het Twitteraccount niet meer gerekend voor het volgende seizoen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020