Officieel: Bundesliga gaat vanaf half mei de competitie hervatten

Officieel: Bundesliga gaat vanaf half mei de competitie hervatten

6 mei 2020 – Het is officieel: de Bundesliga staat voor een definitieve hervatting. Vanaf half mei gaat de bal weer rollen in Duitsland, na goedkeuring van Bondskanselier Angela Merkel. Niet alleen op het hoogste niveau gaat de strijd weer los, ook op het tweede niveau van Duitsland gaat weer gevoetbald worden. Dat gebeurt uiteraard nog wel altijd zonder publiek.Daarmee is Duitsland het eerste grote voetballand dat heeft aangegeven weer te beginnen. Op 15 of 22 mei moet de bal weer rollen in de stadions. Merkel heeft dat in haar speech officieel toegelicht, al werd het besluit enkele uren daarvoor genomen en lekte uit. Voordat de bal daadwerkelijk gaat rollen, moet iedereen die betrokken is bij het voetbal, eerst een week in quarantaine. 

De Duitse clubs hebben de training enige tijd geleden hervat, zij het in aangepaste vorm. Alle spelers, trainers en andere betrokkenen van de (tweede) Bundesliga-clubs worden voortdurend getest op het coronavirus. Besmette mensen worden in isolement geplaatst. Bij 1. FC Köln werden onlangs drie besmettingen geconstateerd. In totaal hebben 36 van de 1.724 geteste personen van de Duitse clubs op de twee hoogste niveau positief getest.

Lees ookTurkije en Bulgarije hervatten voetbal in juni, clubs promoveren in Portugal

Voor Duitsland was het extra belangrijk om door te spelen, om zo de tv-gelden volledig te kunnen incasseren. Diverse clubs kampten met grote financiële problemen als er niet gespeeld meer zou worden, omdat dan ook de tv-gelden deels mogelijk niet meer uitgekeerd zouden worden. Hoewel de financiële zorgen niet meteen helemaal verdwenen zijn met deze beslssing - zo lopen clubs inkomsten mis van de fans op de tribune -, zorgt het wel voor meer speelruimte.

In de Bundesliga moeten nog negen speelrondes worden afgewerkt. Sommige teams komen zelfs nog tien keer in actie. Met een voorsprong van vier punten op Borussia Dortmund gaat Bayern München aan de leiding. In andere landen, waaronder Frankrijk en Nederland, werd eerder al besloten om de huidige competities stop te zetten. In Duitsland besloten ze al vrij snel door te willen spelen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020