'Ajax gaat niet verder met Varela: geen huur of koopdeal'

6 mei 2020, 14:12

Ajax gaat zeer vermoedelijk niet verder met Bruno Varela. De Amsterdammers hebben besloten om de koopoptie van zes miljoen euro, die in het huurcontract was opgenomen, niet te lichten. Ook wordt er niet gesproken over een nieuwe huurperiode voor volgend seizoen, waardoor hij definitief lijkt te vertrekken bij Ajax.

Dat schrijft A Bola althans. De 25-jarige doelman stond de afgelopen anderhalf jaar onder contract bij Ajax, tweemaal op huurbasis van Benfica. Bij het uitbreken van de coronacrisis keerde hij alvast terug naar Portugal, maar lijkt niet meer naar Nederland te komen. Bij Benfica heeft hij nog een contract tot en met 2022, al is zijn toekomst ook daar onzeker.

Lees ook'Benfica en Varela wachten nog altijd op besluit Ajax'

Varela is het afgelopen seizoen geen onbetwiste vervanger gebleken voor Andre Onana – voor wie veel belangstelling is. De doelman maakte in de Europa League tegen Getafe een weifelende indruk, terwijl hij bij Jong Ajax zelfs een wedstrijd vol met enorme blunders had. In totaal kwam hij tot drie officiële optrens in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij vier tegengoals incasseerde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen