Roozemond over anderhalvemeter in voetbalstadion: "Geen idee"

Roozemond over anderhalvemeter in voetbalstadion: "Geen idee"

6 mei 2020 – Heerenveen-directeur Cees Roozemond is nog niet bezig met het scenario om publiek in de stadions te krijgen in een anderhalvemetersamenleving. De bestuuder van de Friezen staat er best voor open, maar heeft er nog geen concreet beeld bij. "Ik wil graag meewerken, maar heb echt geen idee hoe we dat moeten doen."Dat vertelt hij tegenover een peiling van het Algemeen Dagblad over hoe om te gaan met de regels van anderhalve meter. "We kunnen natuurlijk wel 5000 mensen uitnodigen in het Abe Lenstra Stadion", weet hij over het stadion, waar ruim vijf keer zo veel plekken zijn. "Maar moeten ze in de rij staan om naar binnen te komen?", noemt hij als een van de mogelijke problemen.

Bij zijn collegaclubs liepen bestuurders tegen dezelfde problemen aan. Hoe om te gaan met bijvoorbeeld emoties die vrijkomen na een doelpunt of toeschouwers die naar de wc moeten? PEC Zwolle-preses opperde om zeventigplussers (een risicogroep) te mijden uit de stadions, maar kwam daar later weer op terug. Bij Heracles Almelo lieten ze eerder weten maximaal een kwart van de plekken te kunnen vullen in een theoretisch scenario.

Lees ook: Anderhalve meter afstand bij publiek is bijna onmogelijk

Heerenveen-directeur Roozemond zal naar de opties kijken, als het zo ver komt. "Als het straks moet, dan moet het. Dan moeten we er een oplossing voor vinden. Maar zoals het nu staat, vind ik dit een verantwoordelijkheid waarvan je je moet afvragen of je die als club moet willen nemen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020