Duitse politicus boos op Kalou: "Dit is heel schadelijk"

Duitse politicus boos op Kalou: "Dit is heel schadelijk"

6 mei 2020 – De treurige actie van Salomon Kalou heeft grote invloed gehad op het aanzien van de voetballerij in de huidige coronacrisis. De voetballer van Hertha BSC filmde live in onder andere de kleedkamer van zijn club, waarin diverse afspraken omtrent het coronavirus werden gebroken. "Het voetbal heeft hiermee een eigen doelpunt gemaakt. Het is heel schadelijk."Dat stelt Mark Söder althans, minister-president van Beieren. Volgens hem is het 'een grote stap terug' die het voetbal moet doen, vooral ook door de indruk die de voetballerij nu maakt bij het grote publiek. Desondanks denkt Söder dat het wel mogelijk moet zijn om de Duitse competitie af te ronden zonder publiek. De verwachting is ook dat dát vandaag uitgesproken wordt, al bestaat de kans dat de spelers eerst nog twee weken in quarantaine moeten.

Söder hoopt in elk geval dat de andere spelers in de Bundesliga er beter mee omgaan dan Kalou. "Ze moeten het goede voorbeeld geven als het gaat om de naleving van de regels en persoonlijk hygiëne", aldus de politicus, die het concept dat de Bundesliga voor ogen heeft, goed vindt. "Jammer dat individuele spelers het verpesten door zich hier niet aan te houden."

Lees ook: Kalou geschorst door Hertha BSC na oliedomme video

De Ivoriaan schudde de hand met onder andere Henrik Kuchno en kwam in de kleedkamer veel te dicht bij zijn medespelers. In de video bespreekt hij en passent met Vedad Ibisevic ongewild ook nog eens het feit dat de spelers salaris moesten inleveren en als klap op de vuurpijl bracht hij Jordan Torunarigha in beeld die een coronatest aan het afleggen was. Iedereen kon via social media bovendien meegenieten. Niets voor niets werd Kalou geschorst door zijn club.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020