Ajax: Onana moet wachten op juiste club en juiste bedrag

Ajax: Onana moet wachten op juiste club en juiste bedrag

6 mei 2020 – Ajax is niet van plan om Andre Onana zonder slag of stoot te laten vertrekken. Hoewel de keeper afgelopen week interviews gaf waarin hij te kennen gaf weg te willen en ook zijn zaakwaarnemer continu schemert met interesse, heeft nog altijd geen enkele club zich officieel gemeld in Amsterdam. Alleen als het juiste bedrag op tafel komt, mag de Kameroener verkassen.Dat schrijft Voetbal International althans. Het weekblad stelt dat Ajax bevestigt dat er vorig jaar een afspraak is gemaakt dat hij voor het juiste bedrag en bij de juiste club deze zomer mag vertrekken, maar daarbij rekende men in Amsterdam op minimaal veertig miljoen euro. Volgens Ajax zijn de huidige ontwikkelen rondom Onana vooral om de goalie 'gek te maken' en zo te kijken of er een lagere prijs inzit. Dat lijkt niet het geval, al is Ajax wel bereid mee te denken.

'Bij Ajax snappen ze dat de coronacrisis veel heeft veranderd in het voetbal en dat ze waarschijnlijk het gedroomde bedrag voor de doelman niet zullen krijgen. Maar de club zal ook niet extreem zakken in wat zij wil, omdat het beleid van Ajax in belangrijke mate is gestoeld op grote transfers', schrijft VI, dat stelt dat Onana best zou kunnen blijven als het juiste bod niet op tafel komt.

Lees ook: Onana spreekt vertrekwens uit: "Tijd gekomen om stap te maken"

Onder andere FC Barcelona zou interesse hebben. Mogelijk wordt er vanaf de Spaanse kant gewerkt met een ruildeal. Reservekeeper Neto, toptalent Riqui Puig én Alex Collado of Carles Alena werden mogelijk in de deal betrokken. De Catalanen communiceerden eerder al dat het komende zomer denkt aan ruildeals, maar dat zou Ajax op voorhand liever niet willen. Zij gebruiken de inkomsten van financiën liever om de tekorten te dekken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020