Van Geel: "Spelen zonder publiek of voetballen zonder restricties"

5 mei 2020, 16:53

Een Eredivisie met publiek binnen de anderhalvemetersamenleving is vrijwel onmogelijk. Dat stelt Willem II-directeur Martin van Geel. Hoewel er veel onbeantwoorde vragen zijn, heeft de Tilburgse club hierover al vergaderd. "Voorlopig is het spelen zonder publiek of voetballen zonder restricties", aldus Van Geel.

Publiek op anderhalve meter van elkaar ontvangen in een stadion, lijkt onbegonnen werk. "Willem II heeft elfduizend seizoenkaarthouders. Als je anderhalve meter afstand wilt houden in het stadion zijn er maar drieduizend plekken", rekent Van Geel voor aan het Algemeen Dagblad. "Wie mag er dan bij de wedstrijden aanwezig zijn? Of doe je het in drie shifts? Komt er nog sfeer in een stadion als zo weinig plaatsen bezet zijn? Dat zijn al vragen die ik niet kan beantwoorden."

Volgens Van Geel is het zo goed als onuitvoerbaar. In het geval van voetballen zonder restricties, vindt hij dat er geschoven moet worden met de speelkalender. "Dan maar nog later starten en het zwaartepunt van komend seizoen in het voorjaar leggen. De gezondheid van stadionbezoekers mag op geen enkele wijze in gevaar komen."

Lees ook: Hybercube legt plan neer bij de UEFA om seizoen toch af te maken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen