FC Utrecht zegt sorry en is boos op eigen 'supporters'

FC Utrecht zegt sorry en is boos op eigen 'supporters'

5 mei 2020 – FC Utrecht heeft zich verontschuldigd voor de supporters die maandag een spandoek van Willem II stalen en vervolgens in de brand staken. De club uit de Domstad heeft geen goed woord over voor de eigen fans. "Wij zijn zeer verbolgen over de acties die gisteren zijn voorgevallen in Tilburg", aldus een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad.'Stay safe and stay fit, and we see you again in the Europa League', stond op het spandoek dat bij het trainingsveld van Willem II hing. Maandagavond verschenen op social media foto's waarop te zien is dat het spandoek is meegenomen door fans van Utrecht. 'Kk Willem II, gr. Utrecht', kladden de supporters op een eigen spandoekje.

"In deze tijd en ook nog eens op 4 mei, vragen wij ons af waar bepaalde mensen mee bezig zijn. Namens de club, hebben wij onze excuses aangeboden aan Willem II, voor het gedrag van, zoals ze zichzelf noemen, aanhangers van FC Utrecht", veroordeelt de woordvoerder de actie.

Bij het beëindigen van het Eredivisie wees de KNVB een Europa League-ticket toe aan Willem II. Nummer zes, FC Utrecht, dat ook nog eens in de bekerfinale stond, bleef met lege handen achter.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 juni 2020

  2. woensdag 3 juni 2020