Courtois: "Barça tot kampioen uitroepen zou ik niet juist vinden"

Courtois: "Barça tot kampioen uitroepen zou ik niet juist vinden"

5 mei 2020 – Het openbare leven in Spanje komt weer op gang en er worden plannen gemaakt voor een herstart van La Liga. Maar wat als het seizoen toch niet kan worden afgemaakt? Volgt Spanje de Franse lijn, dan wordt FC Barcelona uitgeroepen tot kampioen. Thibaut Courtois, doelman van Real Madrid, zou dat onrechtvaardig vinden.Na 27 speelrondes is het verschil tussen FC Barcelona en Real Madrid twee punten in het voordeel van de Catalaanse club. "Maar ik ben zeker dat we nog kampioen kunnen worden. Het zou jammer zijn als het seizoen wordt stopgezet", zegt de Belgische sluitpost in een interview met Sporza. "Mochten ze morgen de competitie stopzetten en Barça is kampioen, dan zou ik dat ook niet helemaal juist vinden. Bij Barcelona zouden ze dat logisch vinden, maar ik vind van niet. Uiteindelijk hebben ze tegen ons gelijkgespeeld en verloren. Ik denk dat wij op dit moment laten zien dat we de betere ploeg zijn, ook al staan we 2 puntjes achter."

"In Engeland zou ik het nog kunnen begrijpen dat ze Liverpool tot kampioen uitroepen, want die staan 25 punten voor. Maar wat doe je met stijgers? Wat doe je met dalers? En wat met de tv-gelden? Alles speelt nu een grote rol. Het is moeilijk", weet de keeper. "Ik vind dat je kampioen moet worden op basis van alle matchen en dat je niet 11 matchen voor het seizoen kunt stoppen. Ofwel moeten we alles afmaken ofwel maken we het niet af, maar wordt er ook geen kampioen uitgeroepen."

Real Madrid is ook nog in de race om de Champions League te winnen, al is het ook nog maar de vraag of het Europese toernooi kan worden afgemaakt. In de heenwedstrijd in de achtste finale verloren de Madrilenen met 1-2 van Manchester City. "Ik voelde dat we thuis de evenknie waren van City, of zelfs beter. We kregen alleen ongelukkig 2 doelpunten tegen. We hadden er veel vertrouwen in om daar te gaan winnen, al zal Kevin De Bruyne wellicht hetzelfde zeggen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020