Nilis verlaat VVV-Venlo: "Als Kompany belt, neem ik zeker op"

Nilis verlaat VVV-Venlo: "Als Kompany belt, neem ik zeker op"

5 mei 2020 – Na twee jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen VVV-Venlo en Luc Nilis. Het contract van de spitsentrainer wordt niet verlengd, waardoor hij op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. Een terugkeer naar zijn oude club RSC Anderlecht ziet hij wel zitten."Het was absoluut een fijne periode bij VVV. Gezellige club. Als je zelf altijd aan de top gespeeld hebt, is het niet altijd makkelijk om je aan te passen aan een ploeg die niet elke week moet winnen. Maar ik heb daar enorm veel opgestoken. Maar nu is het verhaal voor mij klaar in Venlo. Ik wil vooruit", laat hij weten in een onderhoud met Sporza.

Voor hij in De Koel neerstreek, maakte Nilis enkele jaren deel uit van de technische staf van PSV. Daar leerde hij jonge aanvallers de kneepjes van het vak. "Ik heb bij PSV daarvoor toch veel erkenning gekregen. Jonge aanvallers als Memphis Depay, Jürgen Locadia en vooral Steven Bergwijn moesten de weg naar de goal nog leren. Bij zulke talenten kun je dieper graven, kijken wat er echt in zit. Ik denk dat ik daar mijn steentje heb toe bijgedragen", zegt hij. "Toen Bergwijn in de wintermercato van PSV naar Tottenham verhuisde, stuurde hij mij een berichtje om mij te bedanken. Dat is heel fijn natuurlijk."

Als aanvaller maakte Nilis furore bij PSV, maar ook bij RSC Anderlecht. De Belgische club maakt een heel moeizame periode door. "Natuurlijk wil je niet zien dat je ex-ploeg geen Europees voetbal haalt of zelfs play-offs mag spelen. Met de historie van deze club is dat bijna niet te geloven. Maar er lopen nu zoveel aanvallende talenten rond, jongens met potentie zoals Colassin, Doku, Dimata, Amuzu. Als die hun traptechniek perfectioneren en op de details voor het doel letten, zal Anderlecht snel opnieuw de top halen. Dus als Vincent Kompany belt, zal ik zeker opnemen", lacht hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020