FC Utrecht-fans steken spandoek Willem II in de fik

FC Utrecht-fans steken spandoek Willem II in de fik

5 mei 2020 – Supporters van FC Utrecht hebben maandagavond een spandoek van Willem II in de brand gestoken. De directie van de Tilburgse club veroordeelt de actie en vraagt zijn eigen supporters niet met een reactie te komen.Het spandoek hing bij het trainingsveld van Willem II. 'Stay safe and stay fit, and we see you again in the Europa League', stond erop. Maandagavond verschenen op social media foto's waarop te zien is dat het spandoek is meegenomen door fans van Utrecht. 'Kk Willem II, gr. Utrecht', kladden de supporters op een eigen spandoekje.

"Er staat niks op dat spandoek wat kwetsend is", reageert algemeen directeur Martin van Geel bij het Brabants Dagblad. "Maar hoe vervelend het is, we willen onze supporters oproepen om er niet op te reageren. Ook namens technisch directeur Joris Mathijsen zeg ik: laat maar gaan."

Dat de Utrecht-fans het spandoek hebben meegenomen en in de brand hebben gestoken, heeft waarschijnlijk te maken met de beslissing van de KNVB om niet de club uit de Domstad, maar Willem II een ticket voor Europees voetbal toe te wijzen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 juni 2020

  2. woensdag 3 juni 2020