NAC Breda wil niet langer kerkhof voor trainers en directeuren zijn

NAC Breda wil niet langer kerkhof voor trainers en directeuren zijn

5 mei 2020 – De voorbije jaren zijn veel trainers en (technisch) directeuren gesneuveld bij NAC Breda. Het Rat Verlegh Stadion is verworden tot gevaarlijk terrein, maar daar komt verandering in als het aan voorzitter Edwin van Baal ligt. Hij wil af van de slechte reputatie die de club uit Breda heeft opgebouwd.Eind vorig jaar nam NAC afscheid van trainer Ruud Brood en onlangs werd het einde van de samenwerking met directeur Luuc Eisenga aangekondigd. Mattijs Manders, die overkomt van de Eredivisie CV, is zijn opvolger. Hij heeft een contract voor onbepaalde tijd getekend. "Aan wat er in het verleden gebeurd is, kunnen wij niets meer veranderen", begint Van Baal bij Omroep Brabant.

"Wij hebben Mattijs aangetrokken voor de lange termijn en wij vinden het walgelijk dat NAC bekend staat als een club waar heel veel gewisseld wordt. Waarbij ook zelfs het woord kerkhof gebruikt wordt. Wij willen dat NAC vanuit stabiliteit gaat groeien en dat doe het met een team van mensen die er ook voor langere tijd met elkaar samenwerken."

Van Baal is sinds september de voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC. Sindsdien is er een hoop gebeurd in Breda. "Er is veel gebeurd, maar turbulent zou ik het niet willen noemen. Turbulent zou de indruk kunnen wekken dat er sprake was van paniek en dat is allesbehalve het geval. We werken zorgvuldig en met een voetbalvisie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020