Team USA geeft strijd om gelijke betaling niet op

5 mei 2020, 09:03

De Amerikaanse vrouwenploeg zet de strijd om gelijke betaling voort. Zij willen dezelfde vergoedingen als hun mannelijke collega's van het nationale team en legden derhalve een claim van 66 miljoen dollar neer, maar verloren de rechtszaak. Aanvoersters Alex Morgan en Megan Rapinoe gooien de handdoek echter niet in de ring.

De rechter oordeelde dat Team USA niet structureel was onderbetaald door de Amerikaanse voetbalbond. 'De vrouwenploeg heeft in de onderzochte periode cumulatief én gemiddeld per wedstrijd meer betaald gekregen dan de mannen', luidde de schriftelijke verklaring. Ook werd aangehaald dat de vrouwen eerder afstand deden van hogere bonussen in ruil voor andere voorzieningen zoals meer contracten voor speelsters.

"We zijn geschokt en gaan definitief in beroep", kondigen Morgan en Rapinoe aan bij Good Morning America. Zij worden gesteund door Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Hij onderhoudt een goede band met Rapinoe, die onlangs liet weten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366834/rapinoe-staat-open-voor-vice-presidentschap-in-verenigde-staten/,_blank,open te staan] voor een functie als vice-president van de VS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen