'Bundesliga krijgt groen licht om half mei te hervatten'

'Bundesliga krijgt groen licht om half mei te hervatten'

5 mei 2020 – Bijna niets lijkt een herstart van de Bundesliga nog in de weg te staan. De Duitse deelstaten steunen het plan om vanaf 15 mei de competitie te hervatten, meldt persbureau Reuters. Vanzelfsprekend zal publiek voorlopig niet welkom zijn in de stadions.De verwachting is dat de Bundesliga woensdag officieel toestemming krijgt om te hervatten. Dan laten bondskanselier Angela Merkel en de minister-presidenten van de deelstaten zich uit over de kwestie. Horst Seehofer, de Minister van Binnenlandse Zaken, liet zondag nog weten een herstart in mei te steunen. "Het is een geloofwaardig plan, al zal ook de Bundesliga geen privileges krijgen. Toch ben ik voorstander om te gaan proberen om weer te voetballen", zei hij tegen Bild.

De Duitse clubs hebben de training enige tijd geleden hervat, zij het in aangepaste vorm. Alle spelers, trainers en andere betrokkenen van de (tweede) Bundesliga-clubs worden voortdurend getest op het coronavirus. Besmette mensen worden in isolement geplaatst. Bij 1. FC Köln werden onlangs drie besmettingen geconstateerd. In totaal hebben 36 van de 1.724 geteste personen van de Duitse clubs op de twee hoogste niveau positief getest.

In de Bundesliga moeten nog negen speelrondes worden afgewerkt. Sommige teams komen zelfs nog tien keer in actie. Met een voorsprong van vier punten op Borussia Dortmund gaat Bayern München aan de leiding.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020