Koevermans: "Nu, op dit moment, hoeft er niemand weg"

Koevermans: "Nu, op dit moment, hoeft er niemand weg"

5 mei 2020 – Door de coronacrisis moet Feyenoord flink bezuinigen. Algemeen directeur Mark Koevermans kondigde onlangs aan dat de Rotterdammers rekening houden met een bezuinigingsoperatie van twintig à dertig procent van de huidige begroting. Daarnaast gaat de club met de selectie in gesprek over een loonoffer. Zoals het nu staat, hoeft Feyenoord echter niet noodgedwongen spelers te verkopen.Dat vertelt Koevermans in de dinsdageditie van het Algemeen Dagblad. Wordt het complete komende seizoen zonder publiek gespeeld, dan komt Feyenoord financieel in de problemen. "Dan moet er iets gebeuren. Wat? Zeg het maar. Geld lenen? Een stukje van de club verkopen? Spelers verkopen? Als dit een jaar duurt en je komt als club 30, 40 of zelfs 50 miljoen tekort, dan moet er geld komen. Er is maar één club in Nederland met een potje op de bank en dat is Ajax. Maar met die bedragen die clubs dan tekort gaan komen ook maar een jaar, hoor", aldus de directeur.

Met onder meer Marcos Senesi, Orkun Kökcü en Steven Berghuis heeft Feyenoord enkele spelers in huis die voor een flink bedrag verkocht zouden kunnen worden. "Nu, op dit moment, hoeft er niemand weg uit de selectie van Feyenoord", stelt Koevermans. "Maar als je moet bezuinigen, heb je natuurlijk ook geen potje om spelers te kopen. Dus moeten we nu kijken naar spelers huren of transfervrij halen. Maar dan wel binnen het salarisbudget. Daar zit nog wat ruimte op dit moment. Er is nog tijd. Ik snap de clubs ook niet die nu al de hele selectie rond willen hebben. In september gaan we pas weer voetballen."

Dick Advocaat verwacht dat er in zijn selectie weinig wisselingen zullen plaatsvinden. "Of ik garanties heb van het bestuur? Nee, dat was wel zo voor deze crisis", erkent de trainer, die onlangs zijn contract in De Kuip verlengde. "Nu is dat anders. Mijn groep is nagenoeg hetzelfde en die jongens hebben het heel goed gedaan. We kijken of we ons op wat voor manier dan ook nog kunnen versterken. We hebben vier maanden om te kijken wat er mogelijk is. En we moeten op de juiste momenten toeslaan. We moeten niet minder worden en het liefst nog beter. De landstitel? Daar gaan we wel voor.''

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020