'Union Berlin wil PSV-doelman Zoet in de zomer overnemen'

'Union Berlin wil PSV-doelman Zoet in de zomer overnemen'

4 mei 2020 – Jeroen Zoet (29) kan zijn loopbaan mogelijk vervolgen bij Union Berlin. De Nederlandse doelman kwam in de winter bij PSV op een zijspoor terecht en vertrok vanwege zijn EK-kansen tijdelijk naar FC Utrecht. De kans is reëel dat hij volgend seizoen met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter opnieuw niet eerste keuze wordt en een definitieve nieuwe club moet vinden. De Duitse afdeling van Sky Sports meldt dat de tweede club van Berlijn belangstelling heeft voor Zoet. De huidige eerste keeper van de Duitse club, Rafal Gikiewicz, heeft namelijk een aflopend contract bij Union en tot een akkoord is het vooralsnog niet gekomen. Als dat er daadwerkelijk niet komt, staat Zoet serieus in de belangstelling.

Hoe realistisch de overgang naar Berlijn is, is nog wel even de vraag. De financiële mogelijkheden van Union zijn niet de allergrootste, terwijl PSV ongetwijfeld een aardig bedrag wil vangen voor de international van Oranje. Wel loopt zijn verbintenis af in de zomer van 2021, waardoor de Eindovenaren ongetwijfeld wel mee willen denken bij een transfer.

Lees ook: 'Zoet in beeld bij Besiktas als opvolger van Karius'

Zoet werd eerder genoemd bij Besiktas, waar Loris Karius vandaag besloot om definitief te vertrekken. Ondanks dat Unnerstall met Roger Schmidt een landgenoot krijgt als trainer, spreekt in het voordeel van Zoet dat keeperstrainer Ruud Hesp na dit seizoen vertrekt bij PSV. Hij kon niet meer door één deur met de keeper en als hij was gebleven, was een reguliere terugkeer van Zoet onmogelijk geworden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020