Gisteren gemist: La Liga wil door, Kalou geschorst en Zoet

Gisteren gemist: La Liga wil door, Kalou geschorst en Zoet

5 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 4 mei.Officieel: La Liga maakt plan om in juni de competitie te hervatten
De Primera Division is definitief van plan om het huidige seizoen nog af te maken. La Liga heeft een statement naar buiten gebracht bij de clubs dat ze komende zomer het voetbaljaar willen afronden. In juni moet de bal weer gaan rollen om het seizoen 2019/2020 af te maken. Het Ministerie van Volksgezond heeft in elk geval toestemming gegeven voor het hervatten van de trainingen.

Vakbonden clubs en spelers akkoord over maatregelen
De spelersvakbonden VVCS en ProProf en de vakbond voor de clubs (FBO) hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over de noodmaatregelen in het Nederlandse voetbal. Wat die preces inhouden, wordt niet gedeeld. Maar wel dat er een akkoord is, dat de komende dagen verder wordt uitgewerkt.

Kalou geschorst door Hertha BSC na oliedomme video
Hertha BSC heeft oud-Feyenoorder Salomon Kalou voorlopig geschorst. Aanleiding is een oliedomme video van de aanvaller, waarin hij de coronaregels aan zijn laars lapt en dat ook nog eens live op Facebook streamde. De club kon niet anders dan de overbodige voetballer hard te straffen. Inmiddels ging hij overigens wel door het stof, al maakte dat voor zijn sanctie uiteindelijk niets uit.

Rechtsgang Cambuur en De Graafschap gaat door, ALV uit beeld
De rechtszaak die SC Cambuur en De Graafschap hebben aangespannen tegen de KNVB, gaat zeer waarschijnlijk gewoon door. Hoewel de clubs hoopten dat er via een snelle Algemene Ledenvergadering de stap naar de rechter kon worden voorkomen, voelt de Nederlandse voetbalbond niets voor een versnelling van de gang van zaken. Daardoor blijft de rechtszaak van aanstaande vrijdag staan.

Hybercube legt plan neer bij de UEFA om seizoen toch af te maken
Er bestaat een hele kleine kans dat de voetbalseizoenen in Europa alsnog worden uitgespeeld. Hoewel er her en der al besluiten zijn genomen of het wel of niet uitspelen van competities in de diverse landen, ligt er een plan bij de UEFA – bedacht door het Nederlandse bureau Hypercube – om landen tot en met het einde van dit kalenderjaar de tijd te geven om het seizoen op het veld af te maken. Daarna worden er tot en met het WK in Qatar competities per kalenderjaar gespeeld, alvorens er in een half jaar wordt toegewerkt naar de normale competitieplanning.

'Union Berlin wil PSV-doelman Zoet in de zomer overnemen'
Jeroen Zoet (29) kan zijn loopbaan mogelijk vervolgen bij Union Berlin. De Nederlandse doelman kwam in de winter bij PSV op een zijspoor terecht en vertrok vanwege zijn EK-kansen tijdelijk naar FC Utrecht. De kans is reëel dat hij volgend seizoen met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter opnieuw niet eerste keuze wordt en een definitieve nieuwe club moet vinden.

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020