Van Dijk kan fraaie BBC-prijs prolongeren in Engeland

4 mei 2020, 21:57   Bijgewerkt: 4 mei 2020, 22:54

Virgil van Dijk kan mogelijk een mooie prijs prolongeren. De Nederlandse verdediger van Liverpool is door de BBC gekozen als mogelijke 'Speler van het Seizoen'. Als de Premier League niet meer wordt hervat, dan is hij een kanshebber om tot de beste gekozen te worden, wat vorig seizoen gebeurde. In totaal zijn daarvoor twaalf spelers genomineerd voor deze voorwaardelijke prijs. 

VVD krijgt met Jordan Henderson, Sadio Mane, Mohamed Salah, Alisson Becker en Trent Alexander-Arnold concurrentie van liefst vijf ploeggenoten. Sergio Agüero (Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Kevin de Bruyne (Manchester City), Raul Jimenez (Wolverhampton Wanderers), John Lundstram (Sheffield United) en Jamie Vardy (Leicester City) zijn de andere kanshebbers op de eervolle award.

Lees ook: BBC-lezers kiezen Van Dijk met overmacht tot Player of the Year

Ook bij de vrouwentak van de Engelse competitie is er Nederlands bloed bij de potentieel beste speelsters. Arsenal-speelsters Danielle van de Donk en Vivianne Miedema (dit seizoen betrokken in één wedstrijd bij tien goals en tevens topscorer van de Woman's Super League) zijn genomineerd en op een van hen kan door de BBC-bezoekers worden gestemd. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen