Vakbonden clubs en spelers akkoord over maatregelen

Vakbonden clubs en spelers akkoord over maatregelen

4 mei 2020 – De spelersvakbonden VVCS en ProProf en de vakbond voor de clubs (FBO) hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over de noodmaatregelen in het Nederlandse voetbal. Wat die preces inhouden, wordt niet gedeeld. Maar wel dat er een akkoord is, dat de komende dagen verder wordt uitgewerkt.Dat schrijft de VVCS, die samen met ProProf aan tafel zat om de belangen van de voetballers tijdens de gesprekken te verdedigen. De FBO was er juist om de standpunten van de clubs te behartigen en zo tot een eerlijk en evenwichtig akkoord te komen. Daarbij ging het onder meer over het mogelijk inleveren van salaris voor de spelers in Nederland.

Het snijden in lonen maakt kosten beter beheersbaar voor de clubs. Vanwege doorlopende kosten en opdrogende inkomsten dreigen sommige clubs zelfs om te vallen. Voor spelers in met name de Eerste Divisie kan dat echter wel heel grote gevolgen hebben, waardoor duidelijk was dat er goede, specifieke afspraken op tafel moesten komen. 'De partijen hebben vandaag op hoofdlijnen een akkoord bereikt dat de komende dagen nader zal worden uitgewerkt. De partijen hebben afgesproken verder geen inhoudelijke uitlatingen te doen', schrijft de VVCS.

Lees ook: FBO in gesprek over financiële maatregelen bij BVO's

Niet alleen de clubs en spelers zijn om tafel gegaan, ook alle belanghebbenden rondom het voetbal krijgen snel de kans op inspraak. Op donderdag 14 mei is er een topoverleg over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de voetbalbranche, waarbij onder andere Pro Agent, de belangenorganisatie voor spelersmakelaars, ook aansluit, net als opnieuw de FBO, VVCS en bijvoorbeeld de trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV). KNVB-voorziiter Eric Gudde fungeert die dag als coördinator.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020