Kalou geschorst door Hertha BSC na oliedomme video

Kalou geschorst door Hertha BSC na oliedomme video

4 mei 2020 – Hertha BSC heeft oud-Feyenoorder Salomon Kalou voorlopig geschorst. Aanleiding is een oliedomme video van de aanvaller, waarin hij de coronaregels aan zijn laars lapt en dat ook nog eens live op Facebook streamde. De club kon niet anders dan de overbodige voetballer hard te straffen. Inmiddels ging hij overigens wel door het stof, al maakte dat voor zijn sanctie uiteindelijk niets uit.De Ivoriaan schudde de hand met onder andere Henrik Kuchno en kwam in de kleedkamer veel te dicht bij zijn medespelers. In de video bespreekt hij en passent met Vedad Ibisevic ongewild ook nog eens het feit dat de spelers salaris moesten inleveren en als klap op de vuurpijl bracht hij Jordan Torunarigha in beeld die een coronatest aan het afleggen was. Iedereen kon via social media bovendien meegenieten.

De positie van Kalou was daardoor onmogelijk geworden in de eerste selectie, waarin hij overigens al langere tijd geen grote rol had en ook niet meer zal hebben. Het contract van Kalou loopt af, al mocht hij in de winterstop al transfervrij vertrekken. Daarna werd hij bovendien niet meer opgenomen in de selectie voor competitiewedstrijden.

Lees ook: Kalou mist respect bij Hertha BSC: "Nog nooit meegemaakt"

Het heeft er alle schijn van dat Kalou bijna een vertrek wilde forceren, al ging hij voor zijn actie wel door het stof. Hij heeft zijn excuses aangeboden en gaf aan niet te weten dat de video live te bekijken was op Facebook. Clubmanager Michael Preetz geeft aan dat Kalou anders dan zijn gedrag doet vermoeden wel op de hoogte was van de regels en dat deze actie dus niet onbestraft kan blijven.

"Met deze video heeft Salomon veel schade aangericht. Vooral in de huidige maatschappelijke discussie over de hervatting in de Bundesliga en het profvoetbal. Dit geeft de indruk dat profvoetballers de zaak niet serieus nemen", baalt hij. "Ik wil benadrukken dat dat niet het geval is en dat we ieders aandacht hebben gevestigd op het naleven van de hygiëne- en afstandregels. We zien er op toe dat die ook worden nageleefd."

 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020