Van Halst: "Erwin Koeman op een lijstje bij FC Twente"

Van Halst: "Erwin Koeman op een lijstje bij FC Twente"

4 mei 2020 – Hoewel trainer Gonzalo García officieel nog niet vertrokken is bij FC Twente, wordt er door het vertrek van Ted van Leeuwen al volop gespeculeerd over de opvolging van de jonge trainer, die een aflopen contract bezit bij de club. Volgens Jan van Halst, voormalig algemeen en commercieel directeur van de Tukkers, is Erwin Koeman in beeld in Enschede.Dat vertelt hij tijdens het tv-programma Paniekvoetbal op Ziggo Sport. Van Halst hoorde dat de naam viel bij FC Twente. "Die zou wel passen, op de een of andere manier", vindt de oud-profvoetballer. "Hij zou op een lijst staan, zoals dat dan heet." Koeman (58) was eerder hoofdtrainer bij onder andere RKC Waalwijk, FC Utrecht en Feyenoord, maar fungeerde de laatste seizoenen vooral als assistent-trainer.

Door het nieuws over Van Leeuwen was het aanblijven van trainer Gonzalo García al schier onmogelijk, maar inmiddels zou dat zelfs vast staan. Door diverse media werd beweerd dat hij gaat vertrekken, nu Van Leeuwen – die hem vaak heeft beschermd – ook de deur werd gewezen. García's assistenten Dennis van der Ree en Peter Niemeyer, die allebei beschikken over een aflopende verbintenis, zullen het schip ook moeten verlaten.

Lees ook: Twente moet weer opbouwen: 'poging nummer zoveel'

'Groenendijk in gesprek met Paul van der Kraan'
Het feit dat García moet vertrekken bij Enschede wordt ook besproken in de podcast 'Ballen Verstand'. Daar wordt door Fardau Wagenaar beweerd dat Alfons Groenendijk een gesprek heeft gehad met algemeen directeur Paul van der Kraan, mogelijk over de trainerspositie. Voor een concreet gerucht is het echter nog te licht. Leon ten Voorde geeft aan dat Andries Ulderink in beeld was voor de vacature van hoofd jeugdopleidingen, maar hij zou geen oren hebben naar die functie. Robert Maaskant – die zichzelf bij RTV Oost min of meer aanbood als technisch manager in Enschede – zou volgens het duo geen geschikte optie zijn.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020