Officieel: La Liga maakt plan om in juni de competitie te hervatten

Officieel: La Liga maakt plan om in juni de competitie te hervatten

4 mei 2020 – De Primera Division is definitief van plan om het hudige seizoen nog af te maken. La Liga heeft een statement naar buiten gebracht bij de clubs dat ze komende zomer het voetbaljaar willen afronden. In juni moet de bal weer gaan rollen om het seizoen 2019/2020 af te maken. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft in elk geval toestemming gegeven voor het hervatten van de trainingen.Dat geldt voor clubs van de hoogste twee afdelingen in Spanje. Naast diverse voorschriften om de training te hervatten, komen er ook medische controles en zal de training in beginsel eerst individueel zijn. Pas na een aantal weken komen er ook groepstrainingen en in juni moet de Primera Division weer worden hervat. La Liga geeft aan dat het een stappenplan heeft daar naar toe en dat het voor het voetbal en de economie erg belangrijk is. In Spanje draagt het voetbal zo'n 1,37% bij aan het BBP en zijn er 135.000 banen betrokken bij de voetbalwereld. 

"Deze crisis heeft een diepe impact op ons allemaal. De terugkeer van voetbal is een teken dat de samenleving weer een beetje naar het nieuwe normaal aan het gaan is", aldus La Liga-president Javier Tebas in de verklaring. "Gezondheid is van het allergrootste belang, dus we hebben een uitgebreid protocol om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen. Wel werken we eraan om La Liga in juni opnieuw op te starten. De omstandigheden zijn moeilijk, maar we hopen het seizoen af te maken. Als we terugkeren naar het voetbal, is dat een overwinning."

Lees ook: La Liga-clubs die niet willen spelen, worden gestraft

Sportzomer gevuld
Eerder al kwamen de Bundesliga en Premier League met hetzelfde nieuws naar buiten, dat het seizoen wat de competities en clubs betreft afgemaakt gaat worden. Voor beide competities geldt dat het nog niet helemaal zeker is, maar wel het voornemen. In Duitsland wordt de knoop door de overheid woensdag definitief doorgehakt, in Engeland komt er op een later moment duidelijkheid. In Frankrijk en Nederland ging er eerder nog een streep door het restant van dit seizoen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020