36 corona-gevallen gezien na tests in Duitse competities

4 mei 2020, 16:15

De coronatests in de (2.)Bundesliga hebben niet alleen bij 1.FC Köln besmettingen aan het licht gebracht, ook bij 33 andere personen (36 in totaal) rondom diverse clubs is het coronavirus geconstateerd. In totaal werden er 1724 tests afgenomen bij alle spelers, trainers en anderzijds betrokkenen van de Duitse clubs op de hoogste twee niveaus.

Dat heeft de DFL, de organisator van de Duitse competities, laten weten. De personen bij wie Corona is geconstateerd, zijn in een isolement gezet. Voorschriften geven aan dat de clubs moet doortrainen met de spelers die niet besmet zijn, omdat de intentie nog altijd is dat er uitgespeeld gaat worden. Woensdag komt er duidelijkheid over het uitspelen van de Bundesliga.

Lees ook: Verstraete komt in statement terug op gevoelig interview 

Bij 1.FC Köln – waar drie besmettingen werden geconstateerd – zorgden de besmettingen voor onrust: middenvelder Birger Verstraete vond dat er na de besmettingen niet meer getraind en gespeeld zou moeten worden en noemde het zelfs 'onverantwoord'. Op die woorden kwam hij vervolgens in een statement weer terug. Om welke spelers bij welke clubs het gaat, is onduidelijk.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen