Koeman dag langer in AMC: "Het gaat nog steeds goed met hem"

4 mei 2020, 13:44

Ronald Koeman verblijft sinds zondag in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam vanwege hartproblemen. De bondscoach van het Nederlands elftal zou aanvankelijk maandag weer huiswaarts gaan, maar dat is nu dinsdag geworden. Dat bevestigt zijn management Wasserman aan NU.nl.

De 57-jarige coach heeft zondag een hartkatheterisatie ondergaan en zal niet vandaag, maar morgen weer naar huis gaan. Aanvankelijk werd gemeld dat hij maandag ontslagen zou worden uit het hospitaal. Het uitstel heeft echter geen zorgelijke reden. "Het is routine. Voor dit soort dingen staat een verblijf van één tot drie dagen. Het gaat nog steeds goed met hem", laat een woordvoerder weten. "Zondag dachten we dat hij vandaag weer naar huis zou gaan, maar dat wordt dus een dag later. Het heeft niets te maken me een verandering van zijn gezondheidssituatie."

Met lange fietstochten op een mountainbike of een wielrenfiets probeert Koeman zijn conditie op peil te houden. Samen met een vriend maakte de trainer ook zondag een flinke fietstocht. Eenmaal thuis voelde Koeman zich onwel en had hij klachten op de borst. Direct werd besloten 112 te bellen, waarna de Oranje-bondscoach met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Lees ook: Gudde: "Ben nu vooral blij dat Ronald weer de oude wordt"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen