Groenendijk vindt tijdstraf eerlijker dan een gele kaart

4 mei 2020, 09:08

Nu het voetbal voor lange tijd stilligt, kunnen organisaties de tijd gebruiken om te kijken naar enkele belangrijke zaken. Eén daarvan zijn de gele kaarten, die in de huidige reglementen vaak alleen doorspelen in de wedstrijden daarna. Alfons Groenendijk is voorstander van het invoeren van tijdstraffen.

Een tijdstraf is volgens de momenteel clubloze trainer beter dan een gele kaart. "Ik ben daar al lange tijd voorstander van", vertelt hij aan Voetbal International. "Als je nu een stevige overtreding maakt, krijg je een gele kaart, maar daar schiet de tegenstander in principe niets mee op. Pas in de volgende wedstrijd ben je dan eventueel geschorst. Dat klopt eigenlijk niet, dan is een tijdstraf eerlijker", aldus de trainer die in het afgelopen seizoen vertrok bij ADO Den Haag.

Voormalig hockey-trainer Marc Lammers sluit zich daarbij aan. "Je hoort nu vaak dat een speler een slimme gele kaart pakt. Dat is toch schandalig? Als je een tijdstraf van bijvoorbeeld vijf of tien minuten verbindt aan een gele kaart, ben je daar meteen vanaf. Let maar op: dan krijg je véél minder overtredingen, omdat er sociale controle ontstaat. Pak je geel, dan dupeer je je eigen teamgenoten. Dan krijg je die op je dak en denk je de volgende keer wel twee keer na."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen