Brama baalt van negatief beeld dat bestaat over titel Twente

Brama baalt van negatief beeld dat bestaat over titel Twente

4 mei 2020 – Wout Brama merkt dat FC Twente niet altijd de credits krijgt die het zou verdienen na het kampioenschap van 2010. Tien jaar geleden werd de club uit Enschede verrassend kampioen, waarna er kritiek en verbazing ontstond over de manier waarop de titel zou zijn behaald. Brama snapt dat niet.Volgens velen zou er een luchtje zitten aan het kampioenschap, omdat Twente na het kampioenschap ver wegzakte in financiële en sportieve problemen. "Ik kan niets met die opmerkingen, omdat daarmee wordt gesuggereerd dat er een verband is tussen het kampioenschap en de ellende van daarna", zegt Brama tegen TC/Tubantia. "Ik weet dat veel mensen in de rest van Nederland denken dat er een luchtje aan de titel zat, maar dat is zwaar onterecht en dat stoort me."

Pierre van Hooijdonk schreef in 2015 in zijn column dat de titel 'niets waard was, omdat het met vals spel was behaald'. Het steekt Brama. "Het zijn conclusies van mensen die niet weten waar ze het over hebben. Mensen die elkaar napraten en zich nergens in verdiepen. De titel van 2010 is behaald door goed beleid", countert de controlerende middenvelder.

"Kijk alleen maar eens naar die ploeg", zegt Brama, momenteel ook selectielid in Enschede. "Ruiz was de eerste en enige grote aankoop, de rest van het elftal bestond uit regionale jongens, spelers die waren opgehaald bij middenmoters in Nederland, huurlingen, een Braziliaan die bij de club was opgeleid, en spelers die aan aan het eind van hun loopbaan zaten. Het is pas fout gegaan toen de clubleiding daarna te graag bij de top wilde blijven horen. Toen zijn er gekke dingen gedaan, en is er veel te veel geld betaald voor spelers, met alle gevolgen van dien."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020