Zaakwaarnemer Jansen bevestigt overleg op 14 mei

4 mei 2020, 08:24

Alle belangenorganisaties in het Nederlands betaald voetbal komen op donderdag 14 mei samen, zo heeft zaakwaarnemer Rob Jansen laten weten aan De Telegraaf. Jansen (links op de foto) is de initiatiefnemer van het topoverleg en ziet het als een belangrijk moment om de koppen bij elkaar te steken.

Tijdens het overleg zal gesproken worden over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de voetbalbranche. Onder meer de begrotingen, salarissen en 'fees' voor makelaars komen aan bod. De vergadering is niet bedoeld om het te hebben over de afwikkeling van het seizoen, waar veel om te doen is.

"Wij willen bespreken wat voor invloed de coronacrisis heeft op de begrotingen van de clubs en de salarissen. En wat dat financieel betekent voor spelers, trainers en zaakwaarnemers", legt Jansen uit aan. Meerdere partijen nemen op 14 mei deel aan aan het overleg. Allereerst Pro Agent, de belangenorganisatie voor spelersmakelaars. Daar is Jansen voorzitter van. Ook trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV), spelersvakbond ProProf, Federatie van Betaald Voetbal Organisaties (FBO) sluiten aan. Spelersvakbond VVCS heeft als enige nog niet toegezegd te zullen deelnemen aan het overleg. KNVB-directeur Eric Gudde zal tijdens de vergadering een coördinerende rol op zich nemen. "Ik verwacht dat ook de VVCS (spelersvakbond) zich erbij zal aansluiten", aldus Jansen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen