Babel eerlijk: "Niet geworden wat ik ervan had verwacht"

4 mei 2020, 08:05   Bijgewerkt: 4 mei 2020, 08:11

Ryan Babel keerde in de winterstop met hoge verwachtingen terug bij Ajax, maar kon die vervolgens niet inlossen. De 33-jarige aanvaller stelde teleur bij de Amsterdammers, die sowieso worstelden met de vorm. Babel is kritisch op zichzelf.

Door de coronacrisis is er een abrupt einde gekomen aan de verhuur van de aanvaller. Hij beseft dat het zodoende een teleurstelling is geworden. In de Eredivisie scoorde hij bijvoorbeeld niet één keer. "Uiteindelijk is het niet geworden wat ik had gehoopt en verwacht. Ik ben zelfkritisch en had meer kunnen brengen", vertelt hij aan het De Telegraaf. Hij stelt dat Nederland de echte Ryan Babel niet heeft gezien. "Dat klopt en het is jammer dat dit beeld nu blijft hangen. Je bent in het voetbal nu eenmaal net zo goed als je laatste wedstrijd, dus ben ik nu opeens weer 'tien keer niks'. Dat is zonde, omdat ik het gevoel én er het vertrouwen in had dat ik het verkeerde beeld in de laatste wedstrijden nog had kunnen rechtzetten. Maar het is zoals het is. En bij Galatasaray moet ik dan maar tonen wat ik waard ben. Het kan ook zo weer omslaan."

Waarom de 33-jarige aanvaller teleurstelde, is lastig te zeggen. Toch doet hij een poging om oorzaken te zoeken. "Ik ben niet zo van de excuses, maar je vraagt ernaar. Ik denk dat het niet heeft meegeholpen dat ik bij een selectie kwam met veel geblesseerden en die niet meer zijn niveau haalde van de eerste seizoenshelft. Ik denk dat dit ook invloed heeft gehad op mijn spel. Net als het feit dat ik links, rechts en in de spits heb gestaan. Nogmaals, ik had na SC Heerenveen-uit (1-3, red.) het gevoel dat er nog mooie dingen konden gebeuren."

De aanvaller heeft bij Galatarasay nog een verbintenis voor twee seizoenen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen