Van Basten fileert de KNVB: "Deze oplossing kan toch niet?"

4 mei 2020, 07:37

Dat FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap er alles aan doen om het besluit van de KNVB aan te vechten, begrijpt Marco van Basten heel goed. De voormalig topspits snapt niets van de bond en had zelf een ander besluit genomen als het gaat om het verdelen van de Europese tickets en de plaatsen in de Eredivisie.

De voormalig topschutter van Ajax, AC Milan en Oranje doet zijn beklag in het Algemeen Dagblad. "Deze oplossing kán toch helemaal niet? Met normaal gezond verstand is dit toch niet uit te leggen? Als je een spelletje speelt, en je kunt dat spelletje niet afmaken, dan zijn er twee simpele opties", stelt Van Basten. "Ofwel degene die voorstaat, wint. Ofwel je besluit dat er géén winnaar is, omdat het potje niet is afgemaakt. Dan ga je toch geen rare tussenoplossing zoeken, waarbij de ene een beetje gewonnen heeft, en de ander weer niet, en de volgende een beetje verloren? Ik snap wel dat hier juristen op duiken, want het is hartstikke krom."

Van Basten is van mening dat het seizoen had moeten worden geschrapt en dat de ranglijst van vorig seizoen had moeten worden aangehouden. "Hoe kun je nu voorspellen hoe een competitie gaat aflopen, nota bene als clubs niet eens een gelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld? Dat FC Utrecht een wedstrijd minder had gespeeld dan Willem II, met een beter doelsaldo, maar tóch zijn ticket verliest: dat is toch niet uit te leggen? Als je de stand had geschrapt, was alles in elk geval duidelijk geweest."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen