Ronald Koeman met hartproblemen opgenomen in ziekenhuis

Ronald Koeman met hartproblemen opgenomen in ziekenhuis

3 mei 2020 – Ronald Koeman is zondag met spoed opgenomen in het ziekenhuis, meldt De Telegraaf. De bondscoach van het Nederlands werd vanwege hartproblemen 'met gillende sirenes' naar het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) vervoerd. Daar heeft hij zondagmiddag een hartkatheterisatie ondergaan. Volgens zijn echtgenote Bartina maakt Koeman het naar omstandigheden redelijk.In het AMC stonden specialisten klaar om Koeman te dotteren. 'De snelheid waarmee hij naar het ziekenhuis kon en de snelle ingreep van artsen heeft ervoor gezorgd dat hij inmiddels stabiel is', schrijft de krant. Na het fietsen zou de coach niet lekker zijn geworden. Rob Jansen, zaakwaarnemer van Koeman, heeft aan de NOS bevestigd dat de toestand van de 57-jarige trainer stabiel is. Maandag mag hij het ziekenhuis verlaten, zo laat zijn management weten.

Bij het dotteren wordt een slangetje naar een vernauwing in de kransslagaders gebracht. Op de plaats van de vernauwing wordt dan een ballonnetje opgeblazen. Het ballonnetje drukt de vernauwing weg, zodat het bloed weer normaal kan stromen. De kransslagaders zijn de bloedvaten die voor de toevoer van zuurstof naar het hart zorgen.

Koeman is sinds februari 2018 bondscoach van het Nederlands elftal. Met de oud-international aan het roer heeft Oranje de weg naar boven ingezet. Het Nederlands elftal stond vorig jaar in de finale van de eerste editie van de Nations League en plaatste zich bovendien voor het EK, dat door de coronacrisis is verzet naar volgend jaar zomer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020