Bekerheld Rusnák blikt terug: "Mooiste prestatie in mijn carrière"

Bekerheld Rusnák blikt terug: "Mooiste prestatie in mijn carrière"

3 mei 2020 – Het is vandaag exact vijf jaar geleden dat FC Groningen de eerste hoofdprijs in zijn bestaan won. Door met 0-2 PEC Zwolle te verslaan legden de Groningers beslag op de KNVB Beker. Albert Rusnák nam in de finale beide doelpunten voor zijn rekening. De 25-jarige Slowaak, tegenwoordig in dienst van Real Salt Lake, denkt nog vaak terug aan die dag in De Kuip.Na ruim een uur scoorde Rusnák de 0-1 door de bal langs PEC Zwolle-doelman Warner Hahn te schieten. Een onvergetelijk moment voor de spelmaker. "Ik hoorde helemaal niets meer. Het was zo intens. Ik sloot mezelf af van alle prikkels in het stadion. Overrompeld door blijdschap", blikt hij terug in een interview met RTV Noord.

Tien minuten na het openingsdoelpunt verdubbelde Rusnák de marge. Groningen gaf de voorsprong niet meer weg en stapte als bekerwinnaar van het veld. "Ik denk er nog dagelijks aan. Het is de mooiste prestatie in mijn voetbalcarrière. Ik heb het zelfs vereeuwigd op mijn lichaam, in de vorm van een tattoo op mijn been", vervolgt Rusnák.

Tegenwoordig beseft Rusnák steeds beter welke prestatie hij en zijn teamgenoten in Rotterdam neerzetten. In De Kuip, de bus en in Groningen werd het feest groots gevierd. "Ik herinner me het nog heel goed. Ik kreeg zo veel berichtjes en telefoontjes op de terugreis. Het was fantastisch. Het feest duurde niet één dag, maar wel zeven. Groningen was de hele week in een feeststemming en ik natuurlijk ook."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020