Eredivisie-directeur Manders volgt Eisenga op bij NAC Breda

Eredivisie-directeur Manders volgt Eisenga op bij NAC Breda

3 mei 2020 – Mattijs Manders is de nieuwe algemeen directeur van NAC Breda. Dat heeft de club uit de Eerste Divisie zondagmiddag wereldkundig gemaakt. De 51-jarige Manders komt over van de Eredivisie CV, waar hij sinds een jaar aan het roer stond. In Breda is hij de opvolger van Luuc Eisenga, die per 1 juni opstapt.De functie van algemeen directeur is Manders niet onbekend. Eerder vervulde hij die positie bij ADO Den Haag. Sinds een jaar was Manders de baas van de Eredivisie, maar de voorbije tijd is hij erachter gekomen dat het leiden van een club hem meer ligt. "Ik ken NAC natuurlijk als een echt voetbalbolwerk, een traditieclub waar in Nederland met heel veel warmte over wordt gesproken. De bijzondere sfeer in Breda is alom bekend, en juist die trouwe en loyale achterban maakt NAC tot zo'n enorm interessante en boeiende club. NAC-supporters kunnen ook kritisch zijn, maar dat is alleen maar goed: het tekent juist de enorme betrokkenheid. Uiteindelijk wil iedereen hetzelfde voor NAC. Samen met de rest van de organisatie streef ik de komende jaren naar visie, stabiliteit, continuïteit en groei", zegt hij op de clubsite.

Bij de Eredivisie CV was de laatste tijd ook veel kritiek over Manders, omdat hij te vaak achter Eric Gudde en de KNVB aan zou lopen. Zijn baan zou serieus op de tocht staan, maar tot een gedwongen vertrek komt het door deze vrijwillige overstap van Manders uiteindelijk niet. 

Lees ook: 'Eredivisie-clubs willen Manders snel vervangen door Kinsbergen'

Zo heeft NAC razendsnel een opvolger gevonden voor Eisenga, die door een verschil van inzicht (een breuk met technisch directeur Tom van den Abbeele) met de Raad van Commissarissen vertrekt uit Breda. "Gezien alle ontwikkelingen rondom de COVID-19 crisis realiseren wij ons als club terdege dat alles anders is dan normaal gesproken. Van iedereen in Nederland wordt nu flexibiliteit verwacht.  Wij stellen het dan ook op prijs dat de ECV Mattijs niet aan zijn opzegtermijn houdt zodat hij op 1 juni al kan beginnen", aldus Edwin van Baal, voorzitter van de RvC.

De Jong
Jan de Jong is de (tijdelijke) opvolger van Manders bij de Eredivisie CV. Hij is op interim-basis aangesteld. "Gelet op de situatie in het betaald voetbal is het van groot belang dat er binnen de ECV continuïteit is van beleid en operatie. Wij staan voor grote uitdagingen en clubs en stakeholders moeten op de ECV kunnen rekenen. Met Jan de Jong halen we een ervaren bestuurder in huis die bovendien thuis is in de wereld van de media en het betaald voetbal. De interim benoeming start 1 juni en geldt voor een jaar", zegt John Jaakke van de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020