Duitse Minister van Binnenlandse Zaken voor herstart Bundesliga

Duitse Minister van Binnenlandse Zaken voor herstart Bundesliga

3 mei 2020 – De kans wordt steeds groter dat de Bundesliga aanstaande woensdag toestemming krijgt om het seizoen te hervatten. Horst Seehofer, de Minister van Binnenlandse Zaken, heeft het plan om de Duitse competitie af te maken af te maken positief ontvangen.Dat vertelt hij tegenover Bild. "Ik steun een herstart in mei", laat Seehofer weten tegenover de Duitse krant. "Het is een geloofwaardig plan, al zal ook de Bundesliga geen privileges krijgen. Toch ben ik voorstander om te gaan proberen om weer te voetballen." Ook verschillende deelstaten lieten zich eerder positief uit over het hervatten van de Duitse competitie, waardoor het een serieuze optie lijkt. Woensdag komt er een definitief oordeel.

Als bondskanselier Angela Merkel dan de seinen op groen zet, begint de bal een week later op 16 mei weer de rollen. De afgelopen dagen werkte het Duitse voetbal aan een compleet draaiboek om toch te kunnen voetballen achter gesloten deuren. De minister-presidenten van de deelstaten en Seehofer staan dus achter het plan, maar het laatste woord is uiteindelijk aan Merkel.

Besmettingen bij 1.FC Köln
Toch is niet iedereen even blij met het mogelijk uitspelen van het seizoen. Bij middenmoter 1.FC Köln werden vrijdag drie besmettingen van het coronavirus geconstateerd, wat voor 1.FC Köln-speler Birger Verstraete reden was om een statement te geven. De Belg vindt dat er niet meer gevoetbald moet worden in Duitsland. "Als elke speler anoniem zou mogen beslissen - dus zonder dat de club je iets kwalijk kan nemen -, dan ben ik zeer benieuwd hoe de stemming zou uitdraaien", zei hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020