VVV-Venlo blijft hoopvol over overstap naar natuurgras

VVV-Venlo blijft hoopvol over overstap naar natuurgras

3 mei 2020 – VVV-Venlo hoopt het voorbeeld te volgen van ADO Den Haag en mogelijk ook PEC Zwolle door in deze zomer de kunstgrasmat te vervangen. De club uit Limburg is met een Eredivisie-ticket op zak voor het volgende seizoen hoopvol over het terugkeren op gewoon gras na zeven jaar seizoenen. De huidige mat hoopt de club te verkopen aan de gemeente.Dat schrijft De Limburger althans. Met de gelden van de veranderagenda hoopt VVV-Venlo de nieuwe grasmat aan te leggen. Als het lukt om het kunstgras aan de gemeente te slijten, dan kan de wissel financieel worden verwerkelijkt, ondanks de moeilijke financiële tijden. "Sportief gezien is het ook belangrijk, want voetballers spelen nu eenmaal liever op echt gras. Het past ook bij de cultclub die we graag willen zijn", stelt directeur Marco Bogers tegenover het dagblad.

De kunstgrasmat, die in 2013 bij degradatie naar de Eerste Divisie werd aangeschaft, zou naar Venlosche Boys kunnen gaan. Omdat het seizoen vermoedelijk pas na september weer begint, heeft de club ruimer de tijd om het echte gras in te zaaien. De plannen voor deze overgang werden vorig jaar in de zomer al bevestigd, door technisch manager Stan Valckx.

Lees ook: VVV-Venlo mogelijk volgend seizoen op natuurgras

In de huidige Eredivisie spelen naast VVV ook Sparta Rotterdam, FC Emmen, Heracles Almelo, ADO Den Haag en PEC Zwolle nog op kunstgras. Laatstgenoemde is voornemens om over te stappen, maar dat werd twijfelachtig door de coronacrisis. ADO ging al wel overstag en ook Sparta Rotterdam had plannen, maar ook daarin speelt de coronacrisis een rol.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020