Buitenspeler Baars verdient contract bij AZ tot 2022

Buitenspeler Baars verdient contract bij AZ tot 2022

3 mei 2020 – Millen Baars (op archiefbeeld) heeft een contract verdiend bij AZ. De buitenspeler streek in februari neer in Alkmaar, nadat zijn contract bij Manchester United afgelopen zomer niet werd verlengd. Sindsdien maakte hij een dusdanig goede indruk, dat hij tot en met 2022 heeft kunnen tekenen bij AZ. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax en groeide hij ook uit tot international van Oranje O19.Dat laat AZ weten op de clubkanalen. "Ik ben heel blij met het contract en dat ik deze kans krijg. AZ is een warme club met fijne mensen die je willen helpen. Ook kende ik al een aantal jongens van het team. Daardoor kon ik mezelf hier snel aanpassen", vertelt Baars, die bij Jong AZ meetrainde, op de clubsite.

"We hebben Millen de afgelopen maanden van dichtbij aan het werk gezien", aldus hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Uiteraard hadden we hem al langer op de radar staan, maar in deze periode heeft hij ons definitief overtuigd van zijn kwaliteiten. Millen is een watervlugge en creatieve voorhoedespeler die op beide flanken uit de voeten kan. Hij is technisch vaardig, atletisch en rustig voor de goal."

Met zijn contract voor de komende twee seizoenen hoopt Baars zich uiteindelijk op te werken naar het eerste team van AZ door eerst minuten te maken in de Eerste Divisie. "Voor je eigen ontwikkeling is het goed te kunnen wennen aan het mannenvoetbal. Dat maakt de stap naar de Eredivisie uiteindelijk gemakkelijker. Ik hoop het team zo goed mogelijk te helpen en in de toekomst te kunnen aansluiten bij AZ 1", besluit Baars.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020